2011. aug 31.

Léleköböl lakók

írta: Odafigyelátor
Léleköböl lakók

 Egy ideje nyári szabadságomat töltöttem, elég hosszúra nyúlt, de persze megérte rám várni mindenkinek, csupa új élménnyel gazdagodtam. Na, de ideje munkába állni.

Langy meleg indiánnyár, enyhén tarkuló falevelek a nagyváros parkjaiban, forgalmas sétálóutca, elegáns terasz-kávézó. Gondosan felmérem potenciális partnereimet, hisz ki tudja, meddig leszünk társak.

Egy Nagymama, három viháncoló unokával. Nem – nem, semmi kedvem a gyerekzsivajhoz. Egy élére vasalt, negyvenes, nagyon bizi, öntudatos, fejtetőn feszesen összefogott hajú, harcilidikür hordó. Nem lenne nagy meló, különben is, milyen profán álmai lehetnek: „jaj, csak sikerüljön a keddi meeting!” – nem, köszi, oldja meg nélkülem.

Az utcafronthoz legközelebb eső asztalnál viszont jóképű fiatalember kortyolgatja unottan feketéjét, vár valakit, talán az igazi Feketéjét. Lemondó, üres tekintettel, mered gazdasági napilapjába. A Fekete pedig csak nem jön, nem is hisz benne már senki, hogy megérkezik, csak a rend kedvéért, megszokásból várja, reménytelenül. Inkább fejben átcímkézi az egészet: „Nem várok én senkit. Csak lejöttem, inni egy kávét, hogy ezt a roppant érdekes, a tőzsde átalakulási folyamatáról szóló egész hosszú anyagot, ne az irodában kövessem le.”

Na Ő lesz az. Elég nagy falat, jó kihívás, de így a nyárból feltöltődve, pont ideális első jelölt. Kistestvéreimnek búcsút intve, beköltözök a szíve feletti kis zugba.

- Óh, párdon, nem gondoltam, hogy nem leszek egyedül, a Várakozás vagyok, üdvözlöm!

- A Remény vagyok! - nyújtom én is a kezem, köszöntöm a páratlanul csinos, vörös estéjibe öltözött Várakozást.

Ez aztán a türelmes figura, olyan Várakozást rittyentett magának. Ilyen Várakozással felvértezve, csodálom, hogy a mosdóba ki tud menni, azt megelőző órákig tartó agonizálás nélkül.

Egyébként ez a Vörös Várakozás roppant előzékeny. A hely viszont meglehetősen szűk, itt a Léleköbölben, hát udvariasan felajánlom, hogy „üljenek a fiúk ölébe a lányok”, amit ő készségesen elfogad. Viszonylag hamar „összebarátkoztunk”.

A figuránk is ocsúdni kezd búskomorságából és a tőzsde árfolyamok helyett, a belső folyamatait is lassan –lassan realizálja. Kezdi érezni jótékony hatásomat. Gondolatban felidézi a Feketével töltött Szicíliai nyaralást, koktélokat, mámoros estéket, szenvedélyes éjszakákat…

„ És ha mégis szeret? Csak ma nem tudott eljönni, közbejött valami üzleti tárgyalás és megfelejtkezett a randiról. De ez teljesen érthető is, hiszen az új munkahelyen nehéz lehet azonnal akklimatizálódnia. Ezen felül még szegénykém vállát nyomja a lakásfelújításának minden nyűgös terhe is. Tisztán látszik, hogy szüksége van rám, majd Én segítek neki túlvészelni a nehéz helyzeteket! „

Tehát minden a terv szerint halad, a fazon döntött: küzdeni fog, meg akarja szerezni a Feketét!

A Fekete ma „persze nem jött, mert ilyenek a kék szemű lányok…” de Hősünk, nem adja fel. Én sem adom fel, bejön ez a Vörös Várakozás. Összkomfortos a közeg is, a figura kreatív, nagyon kevés munkám árán, egészen behergeli magát, igazán hiszi, hogy neki összejöhet a Fekete, már-már házasságot remél.

Ki tudja, meddig maradok? A kellemes társaság vendégmarasztaló, és egyébként is, jó páros vagyunk: a Remény és a Várakozás. Akár családot is alapíthatnánk és bebútorozhatnák ebbe a Léleköbölbe. Azt hiszem a fickónak vége, szárnyakat kapott általunk. Elég gyengének tűnik ahhoz, hogy feladja az álmait, és már a Csinibabából dúdol:

„Talán egy perc alatt, talán egy év alatt, sikerül meghódítanom…”

 

Szólj hozzá

szerelem Léleköböl lakók